EMITT FUARINDA GÖREMEDİKLERİM
Cemal Dolaşmaz
cemal@tarsusmerhabagazetesi.com -İstanbul TÜYAP’da Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarının (EMITT) ilk günü fuarı gezme fırsatı bulduk.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bu konuda teşekkür ediyorum.
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz bu fuara oldukça önem veriyor. Mersin ve ilçelerinin tanıtımı için büyük bir fırsat olduğunun farkında.
Yalnız bu konuda dernek, oda ve sivil toplum örgütleri çok ilgisiz.
Düşünün ki İstanbul gibi Dünya’nın gözü olan bir şehirde Uluslararası bir fuarda stand açıyorsunuz. Stand için Mersin Büyükşehir Belediyesi gövdesini koymuş. Ama Mersin’de konuyla ilgili firmaları tetiklemesi gerekenler kıllarını kıpırdatmamışlar.
Yahu Ticaret ve Sanayi Oda başkanları neredesiniz?
Kaç firmaya bu fuarın önemini anlattınız.
Mersin Büyükşehir bu fuara gövdesiyle girmiş ama sizler taşın altına tırnağınızı bile koymamışsınız.
Fuarda diğer belediyelerin açtıkları stantları gezdim. Oda ve dernekler bu işe gerçekten sahip çıkmış.
Mersin ortak paydasında buluşmak bu kadar zor mu Allah aşkına?
Sayın Kocamaz’ı gerçekten tebrik ediyorum. İlgide oldukça iyiydi Mersin standına.
Sayın Kocamaz her türlü hazırlığı yapmış ve Mersin’i tanıtmak için elinden geleni yapmış.
Cuma günü Haber Türk televizyonuna çıkarak Mersin’i turizm yönünden tutunda yetişen ürünlerine kadar her şeyi kısa sürede anlatmaya çalıştı.
Kısaca sesimiz olup bölgenin kalkınması adına elini değil gövdesini koymuş Sayın Kocamaz.
Hareket lazım Mersin’e.
Bu hareketi yapmadığımız sürece turizmde istediğimiz noktaya gelemeyiz.